تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/09/29 - 07:38
کد خبر: 525445

در میز‌گرد اقتصادی خبرنامه دانشجویان ایران مطرح شد؛

بنزین را باید با قیمت آب معدنی مقایسه کرد؟/ مساوات با عدالت برابر است؟!

 بنزین را باید با  قیمت آب معدنی مقایسه کرد؟/ مساوات با عدالت  برابر است؟!

این روا نیست که در کشور مسئولان جوری منابع را توزیع کنند که هر شخصی پولدار باشد بیشتر بهره ببرد. این غلط است یعنی شما اگر سوسیالیست باشید، مسلمان باشید، سرمایه‌دار باشید این روند را نمی‌توان منطقی پذیرفت.

به گزارش سرویس اقتصادی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در پی اخبار گران‌شدن بنزین توسط دولت کارشناسان اقتصادی به پای گفت‌وگو و تریبون‌های خبرگزاری‌ها کشانده شدند تا با بیان نظرات کارشناسانه خود سعی بر تشریح این تصمیم مهم و تاثیرگذار چه از جنبه سیاسی و چه از جنبه اقتصادی داشته‌باشند. از طرفی، مجلس اعلام کرده بود که قیمت بنزین در بودجه سال آینده تصویب شده و افزایشی نیست. از طرفی گفته شده بود که در بودجه 1404 ارزی برای واردات بنزین اختصاص نداده شده است.

رئیس جمهور نیز در این باره اشاره کرد که وقتی ارز اختصاصی جبران نشود، بنزین هم گران خواهد شد. واقعیت این است که ما با ناترازی‌های شدیدی در برق، گاز و انرژی داریم که همه در حدی است که می‌تواند بحران ایجاد کند. ناترازی انرژی یک مجموعه است.

۴ میلیارد می‌دهیم بنزین گران وارد می‌کنیم و با قیمت ۳ هزار تومان می‌فروشیم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند را قبول ندارد. این نیاز به درمان دارد. با نگاه به معیشت مردم این مداخله باید انجام شود. هر مداخله‌ای که می خواهیم انجام دهیم باید طبقه پایین جامعه را دید.

خبرنامه دانشجویان ایران نیز از این قافله عقب نماند و با برگزاری میزگرد جنجالی با حضور مرتضی زمانیان عضو هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر و محمدطاهر رحیمی کارشناس حوزه اقتصادی‌ پرداخت که در ادامه می‌خوانید.

در بخش اول این میزگرد دو کارشناس با داشتن زمان برابر به ارائه نظرات خود پرداختند.

نخست مرتضی زمانیان اینگونه صحبت‌های خود را آغاز کرد: بعضی وقت‌ها می‌گویند که گاز دارای ناترازی و کسری بیشتری نسبت به بنزین دارد چرا به سراغ گاز نمی‌رویم، بعد که می‌رویم سراغ گاز می‌گویند مالیات که خیلی بیشتر بعد مالیات را پی‌گیری میکنیم،میگویند که خب معدن که مسئله خیلی بزرگتری است. ببینیند نگاه ما این است که ما باید به سراغ مهم‌ترین مسئله برویم.

وی در ادامه گفت: اما به نظر من بنزین را نباید رها کرد همان‌طور که گاز را نباید رها کرد، مالیات را نباید رها کرد، به خاطر اینکه اندازه مشکل این‌ها بسیار بزرگ است به این معنا که از یک حدی بزرگتر است که این‌ها هرکدام میتوانند کشور را به مراحل خطرناکی برساند و دوم اینکه این روا نیست که در کشور مسئولان جوری منابع را توزیع کنند که هر شخصی پولدار باشد بیشتر بهره ببرد. این غلط است یعنی شما اگر سوسیالیست باشید، مسلمان باشید، سرمایه‌دار باشید این روند را نمی‌توان منطقی پذیرفت.

سپس زمان به کارشناس دوم محمد‌طاهر رحیمی رسید و بیان کرد:‌ ببینید راجع به بنزین دولت مثل هر مسئله‌ی دیگری که فکر می‌کند به بحران خورده است و هیچ راهکار دیگری جزء افزایش قیمت آن روی میز خود ندارد اما باید در ابتدا باید بپرسد که مسئله حوزه بنزین واقعا چیست؟ به عنوان مثال آیا مسئله مصرف بالای مردم است؟ آیا دلیل قاچاق فراوان می‌باشد؟ و آیا این مصرف بالا و قاچاق زیاد باعث شده که دولت دچار ناترازی در حوزه بنزین شود و مصرف از تولید پیشی بگیرد و در نتیجه مجبور به واردات و خارج شدن یک سرمایه‌ ارزی از کشور شود و این موضوع به کشور خسارت وارد کند؟ خب مسئله این است؟ یک نفر از دولت در یک خط پاشود و این مسئله را بیان کند.

وی ادامه داد: حال معاون اجرایی کشور مسئله را در صدا و سیما با مقایسه بنزین و آب معدنی این‌گونه مطرح میکند"قیمت بنزین از اب معدنی ارزون‌تر است". من میخواهم مضحک بودن توصیف مسئله را بیان کنم که بنزین یک کالای واسطه است و آب معدنی یک کالای نهایی است.، شما اگر مقایسه میخواهید کنید باید حمل و نقل را به عنوان یک کالای نهایی با اب معدنی مقایسه کنید.

رحیمی در پایان صحبت‌های خود گفت: چرا دولت مجبور میشود شوک وارد کند به اقتصاد، به خاطر اینکه هیچ برنامه جامعی در حوزه انرژی ندارد، بعد در سیاست‌ها کاملا ناهماهنگ میبینیم رفتار میکند،مثلا میگوید آن شخصی که ماشین شاسی‌بلند سوار میشود،حق دختر گل فروش را اجحاف میکند و بعد دولت میاید همان استراتژی ریچارد نفیو که در کتاب هنر تحریم‌ها بیان کرده را برای واردات کالاهای لوکس اجرا میکند.

بخش دوم این میزگرد در قالب مناطره ادامه دارد...

گزارش از امیر کریمی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
برپایی پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان در بیست‌و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست
اختلافات در سوریه بالا گرفت
سرایت درگیری و شعله‌ور شدن منطقه محتمل است
پوتین: روسیه ۴هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد
آنکارا آتش‌بس با نیروهای قسد را تکذیب کرد
اولین نشست کمیته دائمی ارتباطات و فناوری اطلاعات اعضای گروه دی۸ در تهران برگزار می شود
مزیت‌ ایجاد بازار واقعی ارز چیست؟
اردوغان: برای کمک به سوریه تلاش می‌کنیم
بازدید بازرس کل بهداشت و درمان سازمان بازرسی از بیمارستان مسیح دانشوری
رحمتی: امیدوارم فردا حق به حق‌دار برسد
پایان قطع ارتباط دیپلماتیک ایران و مصر، سفارتخانه‌ها بازگشایی می‌شوند
ساعت‌ کار ادارات تغییر کرد
روز مرگم است اگر در فوتبال ایران به من اولتیماتوم بدهند
بحران در شام؛ پیامدهای سقوط دولت اسد در سوریه
رشد ۶۷ درصدی تجارت ایران و مصر
تنظیم قراردادهای مسکن در دفتر مشاوران‌ املاک ممنوع است
تکمیل و بهره‌برداری از گنبدخانه مصلی تا شهریور ۱۴۰۴
عرضه اولیه ۶ شرکت در بورس تا پایان سال
تردد در محورهای شمالی روان و فاقد مداخلات جوی است
بازار کالاهای اساسی در مدار گرانی +جدول
دولت یمن: هیچ تهدید و تجاوزی ما را از حمایت غزه باز نمی‌دارد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top